Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ Φ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ . ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ





ΕΞΩΔΙΚΟ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

Της Φωτεινής Μανωλάκου του Αριστείδη, υπάλληλος της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, κάτοικος Παπαδιανίκων Λακωνίας

ΠΡΟΣ
  1. Τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κ. Παπαγεωργίου Ευδοξία, που εδρεύει, ως εκ της ιδιότητάς της, στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.
  2. Τον Αναπληρωτή Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων Λακωνίας, που εδρεύει, ως εκ της ιδιότητάς του, στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. κ. Υπουργό Υγείας, Αριστοτέλους 17, Αθήνα
2. κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Κηφισίας 1-3 & Αλεξάνδρας, Αθήνα
3. κ. Γενικό Επιθεωρητή Υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Πειραιώς 205, Χαμοστέρνα, Αθήνα
4. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης
5. Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Αθήνα
6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Αριστοτέλους 22, Αθήνα

Γνωρίζετε ότι τον Σεπτέμβριο 2008 μετατάχτηκα απο το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κενή οργανική θέση κλάδου ΤΕ Λογιστικής του τότε Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Μολάων όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα.
Ήδη από τους πρώτους μήνες από τη μετάταξή μου στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας ενεργά στις εργασίες του πρωτοβάθμιου σωματείου που ήδη λειτουργούσε στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα με την επωνυμία «Σύλλογος Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων» με έδρα τους Μολάους. Από το έτος 2009 και εντεύθεν , εκλέγομαι σταθερά από τα μέλη του Συλλόγου ως μέλος Διοίκησης και κατά τον Φεβρουάριο 2014, επίμαχο χρονικό διάστημα, είχα την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του εν λόγω Σωματείου. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Απριλίου 2014 εκλέχτηκα εκ νέου μέλος του Δ.Σ. και είμαι μέχρι και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, από κοινού με τα λοιπά μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, εκφράσαμε εμπράκτως την αιτιολογημένη αντίθεση των εργαζομένων του ΓΝ – ΚΥ Μολάων στην διασύνδεση του νοσοκομείου και στην σχεδιαζόμενη (τότε) ενοποίησή του με το Νοσοκομείο της Σπάρτης.
Η διασύνδεση και στη συνέχεια η ενοποίηση του Νοσοκομείου με συνέπεια την κατάργηση της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του, η μείωση κλινών, η κατάργηση 4 κλινικών από τον οργανισμό του, η κατάργηση των αυτοτελών οργάνων λήψης αποφάσεων (κατάργηση Δ.Σ. νοσοκομείου Μολάων), η διαρκής υποχρηματοδότησή του καθώς και η διαρκής αποστελέχωση του σε όλες τις ειδικότητες λόγω συνταξιοδοτήσεων ταυτόχρονα με το πάγωμα των νέων προσλήψεων, οδήγησαν με γοργούς ρυθμούς στην λειτουργική του υποβάθμιση, στην εντατικοποίηση των εργασιών και στην επιβάρυνση των εργαζομένων.
Σχεδόν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και το προσωπικό αναγκάζεται να εργάζεται την ίδια μέρα πρωί και νύχτα χωρίς να τηρείται η νομοθεσία, να εργάζεται συνεχόμενα με πολλά οφειλόμενα ρεπό, κανονικές άδειες και πέραν του συμβατικού ωραρίου χωρίς αμοιβή, αφού κάθε εργαζόμενος που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται. Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω με την περικοπή των πιστώσεων για εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων (από τις οποίες καλύπτονταν η νυχτερινή και υπερωριακή εργασία καθώς και η εργασία κατά τις αργίες) με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να λειτουργεί με πολλές μέρες κενές από εφημερίες, μειωμένο νοσηλευτικό προσωπικό ανά βάρδια (τις νύχτες 1 νοσηλευτής για 30 ασθενείς), κενές βάρδιες τραυματιοφορέων σε περιπτώσεις αδειών, κενές βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων κ.λ.π.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις, συμμετοχή σε νόμιμες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, ανοιχτές ενημερωτικές συγκεντρώσεις-συζητήσεις, ανοιχτές συνελεύσεις διαμαρτυρίας, συναυλία διαμαρτυρίας, δημιουργία επιτροπής προάσπισης των δομών υγείας, οργάνωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή πολιτών, παραχώρηση συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις, καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων του νοσοκομείου και αποστολή επιστολών ζητώντας απο τοπικούς βουλευτές να γίνουν επερωτήσεις στη Βουλή, κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση, στην οποία προέβη, δημόσια, ο τοπικός βουλευτής και νυν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος, εις βάρος εργαζομένων.
Η δραστηριότητά μας αυτή ενόχλησε τους τοπικούς άρχοντες και τους τοπικούς βουλευτές, "έφτασε, δε, μέχρι τ΄ αυτιά" του τότε Υπουργού Υγείας ο οποίος και έδωσε συνέντευξη σε τοπικό σταθμό των Μολάων και προκειμένου να διασκεδάσει την αντίδραση των πολιτών δήλωσε ότι όλες οι δράσεις απο πλευράς μας οφείλονται σε κομματικούς λόγους.
Τον τελευταίο χρόνο, το 2013, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου αντικαθιστούσα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ο οποίος λόγω χειρουργικής επέμβασης απουσίαζε μακροχρόνια.
Η ανάπτυξη της συνδικαλιστικής μου δράσης ωστόσο, ουδέποτε αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσήκουσα και άκρως αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μου. Άλλωστε, λόγω ακριβώς των προσόντων μου και των αποτελεσμάτων της εργασίας μου, μου ανατέθηκαν δυνάμει των αποφάσεων Διοίκησης, καθήκοντα Προϊσταμένης Τμήματος και αργότερα και Προϊσταμένης Διεύθυνσης, τα οποία, έως και την έκδοση της υπ. αρ. 38/20-2-2014 Πράξης της πρώτης απο σας, ασκούσα επιμελώς και ευσυνείδητα, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση όλων των αρμοδιοτήτων μου, υπακούοντας στις εντολές των προϊσταμένων μου, επισημαίνοντας πάντως τις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού κυρίως στο Τμήμα Οικονομικών που ήδη καταστούσαν δύσκολη την έγκαιρη διευθέτηση των θεμάτων.
Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας πάντα την επαύξηση της επιστημονικής μου επάρκειας και τη βελτίωση των ικανοτήτων μου και, αφού πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ), ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών με επιτυχία, και το Μάρτιο του 2013, κατέθεσα στην υπηρεσία αίτηση για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ΠΕ Οικονομικού, υποβάλλοντας και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ήδη το Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά υπέρ της μετατάξεώς μου, ενώ τη σχετική ως άνω αίτησή μου ενέκρινε και το ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Λακωνίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20-11-2013.
Και ενώ εύλογα ανέμενα και την τυπική ολοκλήρωση της μετάταξής μου σε ανώτερη κατηγορία, με την αποστολή από σας, που από τον Δεκέμβριο 2013 οριστήκατε νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου, της σχετικής απόφασης στο Υπουργείο Υγείας προς έγκριση πίστωσης, την οποία μέχρι σήμερα αρνείστε σιωπηρά να αποστείλετε παρόλο που αποτελεί “δέσμια αρμοδιότητά” σας, αντ’ αυτού, στις 21-2-2014 μου κοινοποιήθηκε η υπ. αρ. 38/20-2-2014 πράξη σας με την οποία, κατ’επίκληση υπηρεσιακών αναγκών που δεν διευκρινίζονταν και δεν εξειδικεύονταν, αφενός μου αφαιρέσατε τα καθήκοντα Προϊσταμένης Οικονομικού και Διοικητικής Διεύθυνσης αναθέτοντάς τα – προσωρινά δήθεν, αλλά ρητά αναφέρεται στην εν λόγω πράξη σας ότι η ανάθεση ισχύει έως την τακτική πλήρωση της σχετικής θέσης – σε δύο άλλες συναδέλφους μου χαμηλότερων προσόντων, περαιτέρω δε, με μετακινήσατε στο Τμήμα Οικονομικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, σε άλλο Δήμο, η οποία απέχει περί τα 70 χλμ από τη Μονάδα των Μολάων όπου είναι η οργανική μου θέση και 85 χιλμ. από τον τόπο της κατοικίας μου.
Είναι προφανές ότι με τις ενέργειές σας αυτές, εκτός των άλλων, παρεμποδίζεται αδικαιολόγητα η άσκηση εκ μέρους μου οποιασδήποτε μορφής συνδικαλιστικής δράσης και αποκόβεται βίαια, αιφνίδια και αδικαιολόγητα κάθε επαφή μου με τα μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης στην οποία δραστηριοποιούμαι.
Τόσο το πρωτοβάθμιο Σωματείο στο οποίο είχα την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με το Ν. 1264/82, άμεσα σας ενημέρωσαν ότι δεν συναινούν με τη μετακίνησή μου, χωρίς να το λάβετε υπόψη σας.
Με την εν λόγω Πράξη σας, μου ορίζατε επίσης να παραδώσω το αντικείμενό μου αυθημερόν, ήτοι την Παρασκευή στις 21-2-2014, ενώ γνωρίζατε ότι αυτό ήταν αδύνατον να γίνει εντός ολίγων ωρών,εμποδίζοντας με, εν τοις πράγμασι, να εκτελέσω την εντολή. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, μετά το πέρας του ωραρίου, ο δεύτερος απο σας, Αναπληρωτής Διοικητής, αλλάξατε τις κλειδαριές στο γραφείο μου (γραφείο Διεύθυνσης Διοικητικού), χωρίς να μου χορηγήσετε το κλειδί, παραμένοντας έκτοτε κλειδωμένο, παρά τα αιτήματά μου να ανοίξετε το γραφείο και παρά τις διαμαρτυρίες μου.
Μετά απο αίτημά μου για παράταση δυο εργάσιμων ημερών για την παράδοση του υπηρεσιακού μου αντικειμένου, ήτοι μέχρι τις 26/2/2014, μου κοινοποιήσατε, ακριβώς την καταληκτική ημερομηνία στις 26/2/14, απόφαση της πρώτης απο σας, με την οποία εγκρινόταν το αίτημα για παράταση και ενώ το γραφείο στο οποίο μέχρι τότε εργαζόμουν εξακολουθούσε να παραμένει κλειδωμένο. Εν τέλει, το γραφείο ξεκλειδώθηκε στις 11:00 η ώρα, αφήνοντας μου και πάλι περιθώριο μόνο δυόμισι ωρών, αφού γνωρίζατε ότι στις 13.30 ήταν προγραμματισμένη γενική συνέλευση εργαζομένων και θα έπρεπε ως Αντιπρόεδρος να παρευρίσκομαι, χρόνος μη επαρκής, εμποδίζοντας και πάλι, εν τοις πράγμασι, την εκτέλεση της εντολής.
Με την απο 7/4/2014 προσωρινή διαταγή του Προέδρου Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, την οποία σας κοινοποίησα αμελλητί, ανεστάλη η υπ. αρ. 38/20-2-2014 Πράξη της πρώτης απο σας, με την οποία αφενός μου αφαιρέσατε τα καθήκοντα Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας και Οικονομικού Τμήματος, αφετέρου δε ορίζατε τη μετάθεσή μου στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης
Συνεπώς, σε συμμόρφωση προς την εν λόγω προσωρινή διαταγή, οφείλατε όπως άμεσα και απρόσκοπτα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, αφενός να μου ανατεθούν εκ νέου τα καθήκοντα και το αντικείμενο της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας και Οικονομικού Τμήματος, αφετέρου δε να αποδέχεστε τις υπηρεσίες μου στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.
Εντούτοις, και παρά το σαφές κατά τα ανωτέρω πλαίσιο ενεργειών στις οποίες οφείλατε να προβείτε σεβόμενοι την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, προβήκατε στην έκδοση της με αριθμό 95/11-4-2014 πράξεως, με την οποία εμμένετε – παρά την προαναφερόμενη δικαστική απόφαση – στην ανάθεση των καθηκόντων Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας και Οικονομικού Τμήματος σε άλλες υπαλλήλους του Νοσοκομείου, ενώ παντελώς αυθαίρετα και προδήλως προκλητικά μου αναθέσατε με την εν λόγω πράξη τα καθήκοντα Προϊσταμένης του Τμήματος Επιστασίας – Ιματισμού (!). Μάλιστα, στις 14/4/2014 μου κοινοποιήσατε την με αριθμό 3179/14-4-2014 επιστολή, του δεύτερου από εσάς, με την οποία με ενημερώνατε ότι, ενόψει των ανωτέρω προσωρινών καθηκόντων μου, το γραφείο που μου διατίθεται βρίσκεται στο χώρο των πλυντηρίων (!) και ότι καλούμαι όπως σας ενημερώσω εγγράφως για τυχόν ελλείψεις (!). Περαιτέρω, ο δεύτερος απο σας με διατάξατε προφορικά να κατέβω κάτω και να μην ξανανέβω, γιατί ενοχλώ, με δεδομένο ότι τα πλυντήρια βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου, δηλαδή, σε χώρο παντελώς αποκομμένο απο το λοιπό προσωπικό της Υπηρεσίας. Παράλληλα, δεν μου δώσατε κάν το κλειδί του χώρου των πλυντηρίων, παρόλο που το ζήτησα, αναγκάζοντάς με να περιμένω καθημερινά έξω απο την πόρτα (αφού δεν μου επιτρέπατε να κινούμαι σε κανέναν άλλο χώρο του νοσοκομείου), απο τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 π.μ., ώρα κατά την οποία άνοιγε την πόρτα μία υπάλληλος εξωτερικού ιδιωτικού συνεργείου (!!!) παροχής υπηρεσιών.
Τούτα δε καθώς, μεταξύ άλλων, η θέση στην οποία με τοποθετήσατε παρέμενε αδρανής από ιδρύσεως του νοσοκομείου εν έτει 1967, το εν λόγω τμήμα κατά το χρόνο εκείνο, απαρτιζόταν από ένα μόλις υπάλληλο, μία σιδερώτρια, την εποπτεία του οποίου ευχερώς μπορούσε να ασκεί – και εν τοις πράγμασι αυτό συνέβαινε – ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας.
Εντούτοις όμως, επικαλούμενοι μάλιστα την εν λόγω προσωρινή διαταγή, αφενός με απομονώσατε απο το λοιπό προσωπικό αφετέρου δε, με υποχρεώσατε να βρίσκομαι σε χώρο άσχετο με την ειδικότητά μου, στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα μηχανήματα (πλυντήρια, στεγνωτήρια, σιδερωτήρια) και εντός του οποίου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός του απλώς ακάθαρτου ιματισμού, απο τον μολυσμένο με βιολογικά υγρά ιματισμό, η ταξινόμησή του, το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα.
Γνωρίζετε δε ότι, κατά τη διαδικασία αυτή, είναι αδύνατον να αποφευχθεί, εντελώς, η μίανση του χώρου με παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ το προσωπικό των πλυντηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Περαιτέρω, ο αέρας του χώρου επιβαρύνεται με τις ίνες που απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία της λειτουργίας των στεγνωτηρίων του ιματισμού, ενώ οι ευρισκόμενοι στο χώρο επιβαρύνονται με τον υψηλό θόρυβο απο τη λειτουργία των μηχανημάτων. Εξαιτίας των συνθηκών αυτών, οι εργαζόμενοι στο χώρο των πλυντηρίων, έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ως εκ τούτου λαμβάνουν ανθυγιεινό επίδομα.
Χωρίς η ειδικότητά μου να σχετίζεται με τις παραπάνω εργασίες, μου απαγορεύσατε να κινούμαι σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του νοσοκομείου και με υποχρεώσατε να βρίσκομαι σε έναν χώρο ανθυγιεινό και να εκτίθεμαι, χωρίς λόγο, σε διάφορους επιβαρυντικούς για την υγεία μου παράγοντες (θόρυβο, λοιμώδεις και παρασιτικές ασθένειες, εισπνοή ουσιών ).
Επιπλέον, στην ανωτέρω 95/11-4-2014 Πράξη σας, η πρώτη απο σας επικαλείσθε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας, με εμπιστευτικό πρωτόκολλο, το οποίο φέρεται να έχει εκδοθεί στις 8-4-2014 (ακριβώς την επομένη μέρα της έκδοσης της προσωρινής διαταγής), περί διενέργειας ελέγχου στο Λογιστήριο του Νοσοκομείου Μολάων, έλεγχος ο οποίος, όπως σαφώς υπαινίσσεστε, δεν μπορούσε να διενεργηθεί εάν μου αναθέτατε τα καθήκοντα που παρανόμως μου αφαιρέθηκαν. Σημειωτέον ότι το εν λόγω έγγραφο μολονότι το αναζήτησα άμεσα, υποβάλλοντας αυθημερόν σχετικό γραπτό αίτημα, εντούτοις δεν μου το κοινοποιήσατε, παρά μόνο δυόμισι μήνες αργότερα αφού αναγκαστήκατε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Και ενώ την αρχική σας απόφαση για την αφαίρεση των καθηκόντων μου και τη μετακίνησή μου ουδόλως αιτιολογείτε, εκ των υστέρων, προσπαθώντας να καλύψετε τα νομικά κενά που δημιουργήσατε στη βιασύνη σας να εφαρμόσετε τις προαποφαισμένες ενέργειες σας, επικαλεστήκατε το προαναφερόμενο έγγραφο του ΣΕΥΥΠ στην με αριθμό πρωτ. 719/17-4-2014/Διοικητικού Εφετείου, αίτηση σας για ανάκληση της προσωρινής διαταγής και ενώ μέχρι τότε εξακολουθούσατε να μην μου το κοινοποιείτε, ερμηνεύοντας το, κατά το δοκούν, μέχρι της πλήρους αλλοιώσεως του περιεχομένου του , εκμεταλλευόμενη παράλληλα τη διοικητική παράλειψη συναδέλφου μου, υπαινίσσεστε σαφέστατα ότι εγώ μετέρχομαι ανέντιμες μεθόδους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου και με παρουσιάζετε ως τρομοκράτη που επιβάλλεται η απομάκρυνσή μου απο το νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε, στις 7-1-2014, η υπάλληλος του λογιστηρίου Χίου Γεωργία ενώ διένυε τον τέταρτο μήνα κύησης, χωρίς να έχει μέχρι τότε ενημερώσει σχετικά την υπηρεσία, διέκοψε ξαφνικά την εργασία της χωρίς να παραδώσει το υπηρεσιακό της αντικείμενο. Στις 10-1-2014 της απέστειλα έγγραφο με το οποίο της ζητούσα να παραδώσει το αντικείμενό της.
Στις 13-1-2014 μετά απο πρόσκλησή μου την οποία ζήτησα και υπογράψατε ο δεύτερος απο σας, προσήλθε ο εξωτερικός συνεργάτης λογιστικής υποστήριξης προκειμένου να προγραμματίσουμε τις εργασίες κλεισίματος του οικονομικού έτους 2013. Ο δεύτερος απο σας, αναπληρωτής Διοικητής, μας δώσατε εντολή να ψάξουμε στα συρτάρια του γραφείου της κ. Χίου Γεωργίας. Εκτελώντας την εντολή σας, αφού ψάξαμε στα συρτάρια της, βρήκαμε τέσσερις τραπεζικές επιταγές τις οποίες η υπάλληλος είχε παραλείψει να καταθέσει στους δικαιούχους (Τράπεζα Ελλάδος, Δ.Ο.Υ. Μολάων, Εθνική Τράπεζα) καθώς και φακέλους με μετρητά συνολικού ποσού περίπου 1000 ευρώ προς πληρωμή. Για τα ευρήματα αυτά, αμέσως συνέταξα πρωτόκολλο παράδοσης και παραδώσαμε εγώ και ο εξωτερικός λογιστής, στον δεύτερο απο σας.
Την επομένη 14-1-2014 που θέλησα, ως όφειλα, ως προϊσταμένη οικονομικού και Διοικητική Διευθύντρια, σε συνεργασία με την υπόλογο διαχειρίστρια-ταμία Τρίχα Ειρήνη να ελέγξω περαιτέρω διάφορα έγγραφα στο Λογιστήριο σχετικά με τα ευρήματα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ο δεύτερος απο σας, Αναπληρωτής Διοικητής, μου απαγορεύσατε την είσοδο στο Λογιστήριο λέγοντάς μου ότι θα γίνει πρώτα έλεγχος από το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας). Η έκπληξή μου ήταν μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα ότι η απαγόρευση ίσχυε μόνο για μένα και για κανέναν άλλον υπάλληλο, ούτε κάν για την υπόλογο διαχειρίστρια-ταμία, παρόλο που εγώ και λόγω ασυμβίβαστου ουδέποτε διαχειριζόμουν επιταγές ή μετρητά ούτε διεκπεραίωνα εισπράξεις ή πληρωμές της υπηρεσίας.
Εν όψει αυτού, απευθύνθηκα στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου διαπίστωσα ότι επρόκειτο για τέσσερεις απο τις επτά τραπεζικές επιταγές που είχαν εκδοθεί το 2010 και το 2011, προ της θητείας μου ως προϊσταμένης και παρέμεναν ανεξόφλητες με υπαιτιότητα της πρώην ταμία (μέχρι 17-5-2011) κ. Χίου Γεωργίας και της νυν ταμία κ. Τρίχα Ειρήνης (απο 17-5-2011). Το γεγονός είχα πληροφορηθεί εντελώς τυχαία τον Μάιο του 2013 και μετά απο σύσταση της τράπεζας ότι πρέπει να αντιλογιστούν και να επανεκδοθούν με πρόσφατη ημερομηνία προκειμένου να πληρωθούν, αφού συνεννοήθηκα με τη Διοίκηση, ζήτησα τον αντιλογισμό τους και ανέθεσα στην κ. Χίου Γ. την άμεση πληρωμή τους. Μετά απο μερικές μέρες και συνεχή σχετικά ερωτήματά μου, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το θέμα είχε τακτοποιηθεί. Παρόλα αυτά, η υπάλληλος, όπως αποδείχτηκε δεν είχε τακτοποιήσει πλήρως το θέμα ενώ με διαβεβαίωσε για το αντίθετο. Σημειωτέον ότι, όπως γνωρίζετε, ήταν αδύνατον, οποιοσδήποτε, πλην των δικαιούχων να εισπράξει τις εν λόγω επιταγές, διότι ήταν τραπεζικές και δεν επιτρέπεται η οπισθογράφησή τους. Συνεπώς το γεγονός αυτό αποτελούσε αποκλειστικά και μόνο διοικητική παράλειψη της συναδέλφου μου.
Γνωρίζετε δε ότι, λόγω της έλλειψης κατάλληλης μηχανογραφικής εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος του νοσοκομείου, για παρακολούθηση των επιταγών, ο προϊστάμενος δεν έχει τη δυνατότητα μηχανογραφικού ελέγχου, αφού για να εξοφληθεί ένα χρηματικό ένταλμα, σύμφωνα με τη λειτουργία του προγράμματος, πρέπει υποχρεωτικά να καταχωρηθεί, απο τον ταμία, στο μηχανογραφικό σύστημα ο αριθμός επιταγής και άμεσα αυτό εμφανίζεται ως εξοφλημένο ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
Και ενώ επι 14 συνεχείς ημέρες με εμποδίσατε να διερευνήσω περαιτέρω, σε συνεργασία με τους υπολόγους, το εν λόγω θέμα, στις 27-1-2014 και ενώ γνωρίζατε ότι απουσίαζαν με αναρρωτική άδεια, την οποία ο δεύτερος απο σας είχατε εγκρίνει, όλοι οι υπόλογοι υπάλληλοι, η πρώτη απο σας, αντί για έλεγχο απο το αρμόδιο όργανο δηλαδή το ΣΕΥΥΠ, αποστείλατε τρείς συναδέλφους μου απο τη νοσηλευτική μονάδα της Σπάρτης προκειμένου να προβούν σε “οικονομικό – διαχειριστικό έλεγχο” στο λογιστήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων χωρίς να μου έχετε κοινοποιήσει σχετική απόφαση ούτε κάν να με έχετε ενημερώσει ως Διοικητική Διευθύντρια που ήμουν. Όταν ζήτησα την απόφαση, ο δεύτερος απο σας αρνηθήκατε να μου την κοινοποιήσετε και μου δηλώσατε ότι “είχαν οριστεί μέλη επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου που συστάθηκε με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)” και μου ζητήσατε εσείς και οι συνάδελφοί μου να τους προσκομίσω διάφορα παραστατικά των τριών τελευταίων ετών καθώς και το βιβλίο ταμείου. Γνωρίζατε δε ότι, παρόμοια διαδικασία δεν προβλέπεται απο τις κείμενες διατάξεις όπως επίσης γνωρίζατε ότι ως προϊσταμένη Οικονομικού και Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας είχα μεν την εποπτεία, αλλά δεν χειριζόμουν άμεσα όλα τα αντικείμενα και το αρχείο, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αποτελεσματικά, πολύ δε περισσότερο που αυτά αφορούσαν στους υπολόγους διαχειριστές που έχουν οριστεί με αποφάσεις Διοικητών και ως εκ τούτου επιβαλλόταν η παρουσία τους για έναν αντικειμενικό έλεγχο και ζήτησα να αναβληθεί ο έλεγχος προκειμένου να παρευρίσκονται οι υπάλληλοι, θέμα για το οποίο απο τη συζήτησή μας θεώρησα ότι συμφωνήσαμε.
Παρόλα αυτά, λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου μου, ακολούθησε έγγραφο της πρώτης απο σας, στο οποίο αναφέρατε ότι η “επιτροπή ελέγχου” συστάθηκε με δική σας απόφαση (και όχι της 6ης ΥΠΕ όπως μου ανέφερε αρχικά ο δεύτερος απο σας) χωρίς και πάλι να μου την κοινοποιείτε, ούτε να αναφέρετε τις διατάξεις με βάση τις οποίες συγκροτήθηκε η επιτροπή (αφού δεν επρόκειται για τις οριζόμενες, απο το νόμο, διαδικασίες π.χ. Ε.Δ.Ε. ή προκαταρκτική έρευνα) ούτε κάν αναφέρονταν τα ονόματα των μελών και παράλληλα με απειλούσατε με την πειθαρχική διαδικασία αν δεν προσκόμιζα τα εν λόγω στοιχεία, παραβλέποντας το γεγονός της αδυναμίας μου να συμβάλω αποτελεσματικά. Αφού επανέλαβα την καλή μου διάθεση να βοηθήσω, επεσήμανα για άλλη μια φορά την αδυναμία μου να συμβάλω αποτελεσματικά εν απουσία των υπαλλήλων και σας ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπολόγων υπαλλήλων προκειμένου να γίνει ο έλεγχος το συντομότερο χωρίς όμως να μου απαντήσετε.
Η επιμονή σας για την πραγματοποίηση “ελέγχου” κάτω απο αυτές τις συνθήκες, δηλαδή μη προβλεπόμενη απο το νόμο σύσταση ελεγκτικής επιτροπής με μέλη συναδέλφους μου απο το Νοσοκομείο Σπάρτης και την επίσκεψή τους σε ημέρα κατά την οποία, εν γνώσει σας και με την έγκρισή σας, απουσίαζαν όλοι οι άμεσα υπόλογοι υπάλληλοι, προφανώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπαγορευόταν απο την επιθυμία να πραγματοποιηθεί ένας αντικειμενικός και αξιόπιστος έλεγχος αλλά ούτε και απο τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος, διότι είχαν ήδη περάσει 14 μέρες απο τα προαναφερόμενα γεγονότα της 13ης-1-2014, τα οποία μου απαγορεύσατε να ελέγξω.
Στις 20-2-2014 ο δεύτερος απο σας, Αναπληρωτής Διοικητής, μου κοινοποιήσατε κλήση σε απολογία αποδίδοντάς μου τα “παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας, κατηγορώντας με ότι, δήθεν, δεν απάντησα στο απο 22-1-2014 έγγραφο, της πρώτης απο σας, σύμφωνα με το οποίο μου ζητούσατε διευκρινίσεις για τα ευρήματα της 13ης -1-2014, και επίσης με κατηγορούσατε για τη δήθεν μη συνεργασία μου με την “επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου” όπως την ονομάζετε.
Στο άρθρο 107, παρ. 1 εδ. ιη΄, ν. 4057/2012, “περί πειθαρχικού δικαίου... “ η “άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας, χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου απο Ανεξάρτητες αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα και Υπηρεσίες Ελέγχου” ορίζεται ως αυτοτελές παράπτωμα και αφορά αποκλειστικά και μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις. Ακριβώς επειδή γνωρίζατε ότι δεν επρόκειτο για καμία απο τις παραπάνω νόμιμες περιπτώσεις και η απόφαση, της πρώτης απο σας, για σύσταση ελεγκτικού κλιμακίου είναι αυθαίρετη, αφού, στο ν. 3528/2007 προβλέπονται νόμιμες διαδικασίες για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος (π.χ. ΕΔΕ, προκαταρκτική έρευνα) μου αποδώσατε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία δεν πηγάζουν απο καμία νόμιμη αιτία.
Περαιτέρω, επι των πραγματικών γεγονότων, ο δεύτερος απο σας, γνωρίζατε πολύ καλά, εφόσον εσείς ο ίδιος διαχειρίζεστε το εμπιστευτικό χειρόγραφο πρωτόκολλο, ότι ουδέποτε μου είχατε κοινοποιήσει το απο 22-1-2014 έγγραφο, με το οποίο δήθεν μου ζητούσατε διευκρινίσεις για τα ευρήματα, κάτι που βεβαίως αποδεικνύεται, αφού αυτό το έγγραφο δεν φέρει κάν αριθμό πρωτοκόλλου της Ν.Μ. Μολάων, επιπλέον μου είχατε απαγορεύσει την είσοδο στο λογιστήριο όταν θέλησα να ελέγξω περαιτέρω το θέμα και κυρίως εσείς ο ίδιος παραδέχεστε σε επόμενο έγγραφό σας ότι “αμφιβάλλετε” οτι μου κοινοποιήθηκε.
Αντίγραφα του εν λόγω εγγράφου και της απόφασης για τη σύσταση της “επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου”, μου κοινοποιήσατε για πρώτη φορά με τον πειθαρχικό μου φάκελο στις 26-2-2014 και μάλιστα μία μέρα μετά τη λήξη της προσθεσμίας και αφού είχα καταθέσει ήδη την απολογία μου, διακαιολογώντας την καθυστέρηση αυτή, λόγω απουσίας σας στις 25-2-201, παρόλο που το αίτημά μου για χορήγηση του φακέλου είχε γίνει απο τις 21-2-2014 και επιπλέον δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία σας για να μου παραδοθεί ο πειθαρχικός φάκελος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο αυτά έγγραφα, δεν φέρουν αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων.
Κατά το χρονικό διάστημα απο 27-2-2014 έως 6-4-2014 παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μου, η πρώτη απο σας, αρνιόσασταν αναιτιολόγητα να μου χορηγήσετε το υπόλοιπο της κανονικής μου άδειας έτους 2013κατά παράβαση του άρθρου 49, παρ. 3 και 4 του Ν.3528/2007, παρόλο που είσασταν υποχρεωμένη εφόσον επρόκειτο για άδεια προηγούμενου έτους, προκειμένου να δημιουργήσετε τις συνθήκες τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος, αφού γνωρίζατε ότι για συνδικαλιστικούς λόγους (εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. του Σωματείου στις οποίες ήμουν υποψήφια) και για οικονομικούς λόγους δε ήταν δυνατή η άμεση μετακίνησή μου στη Σπάρτη 85 χιλ. απο τον τόπο κατοικίας μου.
 Εντούτοις, στις 5-3-2014, ο δεύτερος απο σας, μου επιδώσατε κλήση σε απολογία για απουσία μου απο τη Σπάρτη στις 27 και 28-2-2014, αποδίδοντάς μου τα παραπτώματα “της αδικαιολόγητης αποχής απο τα καθήκοντά μου, της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας και της σοβαρής απείθειας” και εν συνεχεία μου επιβάλλατε την ποινή "τουπροστίμου του ημίσεος των μηνιαίων αποδοχών μου".
 Γνωρίζετε δε, ότι η “αδικαιολόγητη αποχή απο τα υπηρεσιακά καθήκοντα”, αν υποτεθεί ότι υφίσταται πραγματικό γεγονός, αποτελεί αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα και ρυθμίζεται χωριστά στο άρθρο 107, παρ.1 εδάφιο ι΄. Ωστόσο, προκειμένου να επιβαρύνετε το κατηγορητήριο μου αποδώσατε άλλες τρείς σοβαρές κατηγορίες που δεν πηγάζουν απο καμία νόμιμη αιτία.
Περαιτέρω, εντελώς αυθαίρετα και μη σύννομα, διασπάσατε το ενιαίο και συνεχόμενο χρονικό διάστημα απο 27-2 έως 6-4-2014, που εξακολουθούσα, με την κάλυψη της Ομοσπονδίας και του Σωματείου μου και μέχρι την έκδοση της προσωρινής διαταγής, να παρέχω τις υπηρεσίες μου στους Μολάους, προκειμένου να μου αποδώσετε πειθαρχικά παραπτώματα για το ίδιο θέμα. Ετσι, η πρώτη απο σας στη συνέχεια, στις 16-7-2014 μου επιδώσατε κλήση σε απολογία για ακριβώς τα ίδια “παραπτώματα” για το υπόλοιπο διάστημα ήτοι απο 1/3 έως 6/4/2014.
 Αφού με το υπ. αρ. πρ. 9020/23-7-2014 έγγραφό μου απολογήθηκα, η πρώτη απο σας, με παραπέμπετε για να απολογηθώ και ενώπιον του Δ.Σ. κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με το ν. 4057/2012 διότι όπως αναφέρετε σε σχετική εισήγησή σας “δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κατώτερη του υποβιβασμού εφόσον η αδικαιολόγητη αποχή υπερβαίνει τις 22 μέρες”και ισχυρίζεστε ότι η δήθεν απουσία μου είναι 25 ημέρες. Εισηγείστε δε, στο Δ.Σ., “να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο” προκειμένου να τεθώ σε αυτοδίκαιη αργία. Η ποινή αυτή, γνωρίζατε εξαρχής, ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητες τόσο τις δικές σας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου και συνεπώς θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο, να παραπέμψετε εσείς η ίδια, απευθείας, την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η παραπομπή μου ενώπιον του Δ.Σ. και όχι απευθείας απο σας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ήταν προφανώς μη σύννομη εφόσον υποστηρίζατε ότι το διάστημα της απουσίας μου ήταν πάνω απο 22 μέρες και έγινε αποκλειστικά και μόνο για λόγους σκοπιμότητας. Παρά τις υποσχέσεις σας για απαλλαγή μου, κατά την παρέμβαση, στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, των συνδικαλιστικών οργάνων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και αλληλέγγυων συναδέλφων, πολιτών και πολιτικών με αίτημα την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης με δεδομένο ότι, αφενός, η δίωξή μου είναι συνδικαλιστική και αφετέρου έχω ήδη τιμωρηθεί για τα ίδια πειθαρχικά παραπτώματα, εσείς “ανακαλύψατε” ξαφνικά, ότι οι μέρες της δήθεν αδικαιολόγητης αποχής ήταν κάτω απο 22 και ότι δεν απαιτείται η παραπομπή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και μου επιβλήθηκε απο το Δ.Σ. η ποινή του προστίμου αποδοχών δυο μηνών όπως πληροφορήθηκα (αναμένω την απόφασή σας εγγράφως), ενώ ήδη έχω τιμωρηθεί για τα ίδια “πειθαρχικά παραπτώματα” με πρόστιμο 15 ημερών.
Και αφού κατά το χρονικό διάστημα απο 27/2 έως 6/4/2014, προκειμένου να δημιουργήσετε τις συνθήκες τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος, η πρώτη απο σας, δεν μου χορηγούσατε την κανονική μου άδεια προηγούμενου έτους, μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που ανέστειλε την υπ. αρ. 38/20-2-2014 Πράξη σας, ο δεύτερος απο σας, Αναπληρωτής Διοικητής, για να με απομακρύνετε απο το νοσοκομείο, παραποιώντας το έγγραφο αίτημα που είχα καταθέσει για τη χορήγηση 5 ημερών κανονική άδεια, με αναγκάσατε να λάβω όλη την οφειλόμενη άδεια 14 ημερών, ανακοινώνοντας μου ταυτόχρονα ότι “δεν θα επιτρέψετε την παρουσία μου στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της κανονικής μου άδειας” και ενώ γνωρίζατε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχαν διεξαχθεί εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και λόγω της επανεκλογής μου η παρουσία μου ορισμένες ημέρες ήταν απαραίτητη για συνδικαλιστικούς λόγους.
Εκ των υστέρων, στις 5-5-2014 κατά την εξέταση, εν συμβουλίω του Διοικητικού Εφετείου -η οποία ως γνωστόν δεν αποτελεί αποδεικτική διαδικασία-, της αίτησής μου για αναστολή της υπ. αρ. 38/20-2-2014 Πράξη σας, η πρώτη απο σας, αναφερόμενη και πάλι στο υπ. αρ. εμπ. 484/8-4-2014, το οποίο σημειωτέον παρά τα αιτήματά μου αν και είχε περάσει, ήδη, ένας μήνας, αρνιόσασταν σιωπηρά να μου κοινοποιήσετε, προκειμένου να πετύχετε την απομάκρυνσή μου απο το νοσοκομείο Μολάων για να παρεμποδίσετε τη συνδικαλιστική μου δράση αλλά και να με απαξιώσετε ως υπάλληλο και ως προσωπικότητα, προβήκατε εν γνώσει σας σε αναληθείς ισχυρισμούς περί λόγων δημοσίου συμφέροντος και επίσης την αναγκαιότητα της εκπαίδευσής μου(!) επι εξι(!) μήνες στο μηχανογραφικό σύστημα της Σπάρτης. Συγκεκριμένα, διευρύνοντας κατά το δοκούν, μέχρι πλήρους “αλλοιώσεως”, το περιεχόμενο του ανωτέρω εγγράφου και εκμεταλλευόμενοι την παραπάνω περιγραφείσα διοικητική παράλειψη συναδέλφου μου, στρέψατε το θέμα πάνω μου, ισχυριζόμενοι εν γνώσει σας αναληθώς “σωρεία οικονομικών παραβάσεων” που επιβάλλουν την απομάκρυνσή μου απο το νοσοκομείοσκιαγραφώντας με σαφώς ως καταχραστή (!!) αλλά και ως τρομοκράτη(!!).
Το παραπάνω έγγραφο ζήτησα εκ νέου στις 19-5-2014 απο την πρώτη απο σας, χωρίς και πάλι να μου το χορηγήσετε. Τελικά το έγγραφο 484/8-4-2014 του ΣΕΥΥΠ μου χορηγήσατε πολύ αργότερα, μετά δυόμισι μήνες, ήτοι, στις 26-6-2014 αφού υποχρεωθήκατε μετά απο εισαγγελική παραγγελία, για να διαπιστώσω με μεγάλη μου έκπληξη ότι αφορούσε σε μία απλή εντολή μετακίνησης, του Επιθεωρητή στην Κυπαρισσία και μετά στους Μολάους για έλεγχο (χωρίς ούτε μία λέξη παραπάνω).
Στις 19-5-2014 που ανέλαβα υπηρεσία στη Νοσηλευτική Μονάδα της Σπάρτης, αφού εξαιτίας των αναληθών ισχυρισμών σας απορρίφθηκε η αίτησή μου για αναστολή της 38/20-2-2014 Πράξη σας, παρόλο που απο την πρώτη ημέρα σας ζήτησα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας ενώπιον του Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου, να ορίσετε πρόγραμμα εκπαίδευσης, επι μία περίπου εβδομάδα βρισκόμουν σε αργομισθία και αναγκάστηκα να επανέλθω εγγράφως. Τότε, προφανώς εκδικητικά, ανακλήθηκε το αίτημά μου για μία ημέρα κανονική άδεια το οποίο και είχε ήδη εγκριθεί και μου κοινοποιήθηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο υποχρεώθηκα καθημερινά, να περιέρχομαι, κυκλικά, 7 διαφορετικά γραφεία (!) (και αντίστοιχα διαφορετικά (!) υπηρεσιακά αντικείμενα) ανά μία ώρα, προκειμένου δήθεν να “εκπαιδεύομαι” από συναδέλφους μου(!) σε όλες τις μηχανογραφικές εφαρμογές “όλων των διαφορετικών και ανεξάρτητων αντικειμένων” που εκτελούν οι επτά συνάδελφοί μου, σύστημα εκπαίδευσης πρωτοφανές που δεν προβλέπεται απο οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης. Δεν διστάσατε δε, να ορίσετε ως “εκπαιδευτή μου” ακόμα και υπάλληλο με ειδικότητα Εργάτη (!), κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (με τυπικό προσόν απολυτήριο Δημοτικού).
Επιπλέον, πέρα απο τις παραπάνω εν γένει προσβλητικές ενέργειές σας, εν γνώσει σας και με την ανοχή σας, καθημερινά επι πολλές ημέρες, παρουσία συναδέλφων μου και ενίοτε πολιτών, γινόμουν αποδέκτης υβριστικής, ταπεινωτικής, απαξιωτικής και απειλητικής συμπεριφοράς απο τον προϊστάμενο οικονομικού του νοσοκομείου Σπάρτης, ο οποίος σημειωτέον αποτελούσε και μέλος της προαναφερόμενης “επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου” που είχατε η πρώτη απο σας συστήσει αυθαίρετα, με φράσεις όπως “είστε μειωμένης αντίληψης”, “είστε αδαής”, “να μελετάτε στο σπίτι σας”, “λυπάμαι που το δημόσιο πληρώνει ανθρώπους σαν εσας” “οδηγείστε την στην αποθήκη και δείξτε της καλά το δρόμο να μη χαθεί... [λόγω μειωμένης αντίληψης]”, “ήταν και κάποιος άλλος διευθυντής σαν εσας και τώρα βρίσκεται στη φυλακή” κ.α., επισημαίνοντας μου επιπλέον ότι δεν θα μπορέσω να αποδείξω όλα αυτά, αφού θα φέρω τους παρόντες συναδέλφους μου σε δύσκολη θέση αν χρειαστεί να τα επιβεβαιώσουν.
Εν συνεχεία, απο τις 9-6-2014 και για ενάμιση μήνα βρισκόμουν σε πλήρη αργομισθία, αφού οι συνάδελφοι μου δεν είχαν να με ενημερώσουν για κάτι άλλο πάνω στη λειτουργία του μηχανογραφικού συστήματος στο οποίο δήθεν εκπαιδευόμουν.
Στις 23/7/2014 και ενώ η μετακίνησή μου έληγε στις 20-8-2014, μου επιδώσατε την υπ. αρ. 160/23-7-2014 Πράξη σας σύμφωνα με την οποία με μετακινείτε "στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης με καθημερινό ωράριο απο 7.00 έως 12.00 και αντικείμενο την έκδοση εισιτηρίων και εξιτηρίων ασθενών, την ηλεκτρονική αναγγελία αυτών και την έκδοση πιστοποιητικών στους ενδιαφερόμενους μετά απο υποβολή αίτησή τους. Κατά το λοιπό ωράριο", όπως αναφέρετε "η Φωτεινή Μανωλάκου θα συνεχίσει να απασχολείται και να εκπαιδεύεται στο Οικονομικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης", δηλαδή, εκτός απο την απαξιωτική, προσχηματική εκπαίδευση, μου ορίσατε επιπλέον, εξαιρετικά υποδεέστερη απασχόληση, εντελώς περιορισμένη, που ούτε σε πρωτοδιοριζόμενο υπάλληλο δεν αντιστοιχεί, η οποία δεν απαιτεί καμία πρωτοβουλία, γνώση, δεξιότητα ή εμπειρία, άσχετη με αυτή του αντικειμένου, του κλάδου και της ειδικότητάς μου ΤΕ Λογιστικής και επίσης μη έχουσα καμία συνάφεια με τα τυπικά μου προσόντα (πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Αθήνας και πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Επειδή, επι μήνες, μου αποκρύπτατε έγγραφο στο οποίο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, είχα δικαίωμα, με σκοπό να με βλάψετε και εν συνεχεία το έγγραφο αυτό χρησιμοποιήσατε ενώπιον δικαστικής αρχής διευρύνοντας το περιεχόμενό του μέχρι πλήρους αλλοίωσής του και το οποίο είχε έννομες δυσμενείς συνέπειες για μένα,

Επειδή συστήσατε αυθαίρετα ελεγκτικό κλιμάκιο και δημιουργήσατε έννομες δυσμενείς συνέπειες εις βάρος μου,

Επειδή η απομόνωση και οι απαγορεύσεις που μου επιβάλλατε, ώστε να μην κινούμαι στους χώρους του νοσοκομείου και τελικά η μετακίνησή μου στη Σπάρτη σκοπό έχουν την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής μου δράσης και της συμμετοχής μου σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένα και θίγουν την αξιοπρέπειά μου και την αξία μου ως ατόμου,

Επειδή, η σιωπηρή άρνησή σας να αποστείλετε στο υπουργείο την απόφαση για την ολοκλήρωση τηςμετάταξής μου σε ανώτερη κατηγορία κλάδου ΠΕ Οικονομικού, παρόλο που αποτελεί “δέσμια αρμοδιότητά σας”, μου προκαλεί ηθική, υπηρεσιακή και οικονομική ζημία, αποτελεί δε σε συνδυασμό με την ανωτέρω αναλυτικά περιγραφείσα κατάσταση, μεροληψία και δυσμενή μεταχείριση,

Επειδή η αφαίρεση από μένα των καθηκόντων Προϊσταμένης και μάλιστα υπό την σκιά αβάσιμων ισχυρισμών ή κρίσεων, προσβάλλουν κατάφωρα και βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μου και μου προκαλούν σοβαρή ηθική, οικονομική και υπηρεσιακή ζημία και με δεδομένο ότι μου στερείτε αυτά που δικαιούμαι και ταυτόχρονα με το σύνολο των ενεργειών σας με αποκλείεται από μελλοντική υπηρεσιακή εξέλιξη,

Επειδή, οι ενέργειες σας και οι ισχυρισμοί σας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μετέρχομαι ανέντιμες μεθόδους κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, με σκοπό να με απαξιώσετε στα μάτια των συναδέλφων μου αλλά και των πολιτών, να υπονομεύσετε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει, να καταρρακώσετε την προσωπικότητα μου, την αξιοπρέπειά μου, την τιμή και την υπόληψή μου,

Επειδή, το διάστημα της μετακίνησής μου στη Σπάρτη, ήμουν, ουσιαστικά, υπηρεσιακά παροπλισμένη αφού η προσχηματική απασχόληση που μου ορίσατε, δηλαδή «εκπαίδευση» και η ορισμένων ωρώνάκρως περιορισμένη και καθαρά εκτελεστική εργασία που μου αναθέσατε και η οποία ουδόλως συνάδει με το αντικείμενό μουείναι ουσιωδώς υποδεέστερες, λαμβανομένων υπ όψιν της εμπειρίαςμου, των ικανότήτων μου, των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων μου, αποτελούν δε, προσβλητικέςενέργειες και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μου έτσι όπως περιγράφονται στην οργανική μου θέση,

Επειδή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εξαιτίας των ενεργειών σας, η επαγγελματική μου κατάσταση διαμορφώνεται δυσμενώς αφού, εκτός των άλλων, με αποκλείετε από το άμεσο αντικείμενό μου, σύμφωνα με τον κλάδο και την ειδικότητά μου ΤΕ Λογιστικής, χρονικό διάστημα το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την αναβάθμιση της άδειας μου ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή.
Επειδή, παρά του ότι είμαι κάτοχος δυο πτυχίων (Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής Επιστήμης) και μετά από 18 χρόνια ομαλής δημόσιας υπηρεσιακής σταδιοδρομίας (και επιπλέον 7 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα), λόγω των ενεργειών σας, εμφανίζομαι να υστερώ ως προς την επιστημονική αρτιότητα και υπηρεσιακή μου κατάρτιση και δεξιότητα ακόμα και υπαλλήλου κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (με τυπικό προσόν απολυτήριο Δημοτικού) τον οποίο ορίσατε ως “εκπαιδευτή” μου ,

Επειδή, οι ενέργειές σας λαμβάνουν χώρα ενώπιον των συναδέλφων μου, της τοπικής κοινωνίας και ορισμένες εξ αυτών ενώπιον όλης της χώρας, εφόσον οι αποφάσεις σας αναρτώνται στην διαύγεια, η παραπάνω συμπεριφορά σας προσβάλει υπαίτια κατάφωρα και βάναυσα την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή, την υπόληψή μου, και επιδρά δυσμενώς στην συνδικαλιστική, υπηρεσιακή, επαγγελματική μου δράση και στην κοινωνική μου υπόσταση,

Επειδή με τις πράξεις σας και τις παραλείψεις σας μου έχετε δημιουργήσει σκοπίμως ένα εκφοβιστικό, εχθρικό, υποτιμητικό και ταπεινωτικό εργασιακό περιβάλλον και έχετε θέσει σε κίνδυνο την απασχόλησή μου,

Επειδή με τις ενέργειές σας αυτές με έχετε υποβάλλει σε μια διαρκή, από τον Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα, αβάσταχτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία με δεδομένο ότι όλα αυτά έχουν τραυματίσει σοβαρά την ψυχική μου υγεία έχουν διαταράξει την πνευματική μου γαλήνη, έχουν επιδεινώσει υφιστάμενο πρόβλημα υγείας και έχουν θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα αφού, επιπλέον, αναγκάστηκα καθημερινά, σε αυτή την κατάσταση, να μετακινούμαι 170 χιλιόμετρα από και προς την κατοικία μου.

Επειδή, όλες οι προαναφερόμενες ενέργειες και παραλείψεις σας, συνιστούν δυσμενή μεταχείριση και μεροληψία εις βάρος μου και το σύνολο των πειθαρχικών και λοιπών διώξεων που υφίσταμαι απο σας, εκπορεύονται απο την αντίδρασή σας και αποτελούν αντεκδίκηση στη συνδικαλιστική μου δράση,

Διαμαρτύρομαι όλως δικαιολογημένα και Καταγγέλω την ανωτέρω περιγραφείσα συμπεριφορά, τις ενέργειες σας και τις παραλείψεις οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών σας.

Σας καλώ να σταματήσετε κάθε δίωξή μου ανακαλώντας όλες τις δυσμενείς αποφάσεις σας και τις παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών σας.

Σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματός μου και ειδικά να προσφύγω νομίμως για την ακύρωση κάθε παράνομης και βλαπτικής απόφασής σας και για κάθε παράλειψη οφειλόμενης ενέργειάς σας και την αποκατάσταση κάθε είδους βλάβης που μου έχετε προκαλέσει.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή την εξώδικο προς αυτούς που απευθύνεται για να την γνωρίζουν και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στο επιδοτήριο του.
                                                                      13 Οκτωβρίου 2014
                                                                     Φωτεινή Μανωλάκου


ΠΗΓΗ:http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου