Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ







Όλοι όσοι δουλεύουμε στον ευαίσθητο τομέα της υγείας , περίθαλψης , πρόνοιας  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός και ρατσισμός δυο συγκοινωνούντα δοχεία  που είναι  γεμάτα μίσος και βία, δεν έχουν καμία θέση στο χώρο αυτό, γιατί έρχονται σε αντίθεση με ότι πρεσβεύει το λειτούργημα της ιατρικής και νοσηλευτικής .
 Σεβασμός στον άνθρωπο ,ισότητα ,αλληλεγγύη ,σεβασμός στην διαφορετικότητα , άμεση δημοκρατία , δεν συμβαδίζουν  με την ιδεολογία  κανενός  φασίστα η ρατσιστή .
Η απόφαση  του υπουργείου Υγείας  να διώκει τους μετανάστες που νοσηλεύονται  στο νοσοκομείο  και ο διπλασιασμός των Κ.Ε.Ν για όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως  είναι δυο απλά παραδείγματα του φασιστικού - ρατσιστικού κράτους και δίνει το στίγμα του προς τα που βαδίζουμε.
 Ο  αντιπροσωπευτικότερος εκπρόσωπος όλου αυτού του συρφετού ,η χρυσή αυγή ,λέγοντας πως θέλει να οργανώσει κινήσεις όπως οι «γιατροί με σύνορα»,και αιμοδοσία μόνο για Έλληνες  ,δεν πέτυχαν, γιατί το υγιές κομμάτι  του χώρου μας αντιστάθηκε και αντέδρασε άμεσα με παρεμβάσεις και κείμενα που καταδίκαζαν αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες  που τελικά έπεσαν στο κενό .
Τέτοιου είδους εμετικές προτάσεις γίνανε και στο δικό μας νοσοκομείο.
Το ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ αντέδρασε γρήγορα και άμεσα  με  κείμενο  που δημοσιεύσαμε, αναγκάζοντας τον τοπικό εκπρόσωπο αυτής της άθλιας οργάνωσης να αδειάσει στην κυριολεξία  αυτόν που είχε βάλει να προσεγγίσει 
το  προσωπικό ,με τους σκοπούς που προαναφέραμε (γιατροί μόνο για τους Έλληνες, αιμοδοσία μόνο για Έλληνες κ.ο.κ)λέγοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν.
 Όποτε προσπάθησαν να παρέμβουν, είτε θεσμικά , είτε εξωθεσμικά οι φασίστες σε αυτό το χώρο απορρίφθηκαν αμέσως από τους εργαζόμενους. .Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. 
Το αντιφασιστικό δίκτυο Νάξου με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου δημιουργήθηκε για να ανακόψει όσο μπορεί αυτό το τραγικό φαινόμενο  με την συμμετοχή αντιφασιστών και αντιφασιστριών από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους που συμφώνησαν σε ένα πράγμα:
Ότι φασισμός  είναι ήδη εδώ ,διαθέτει πολλά πρόσωπα, πλασάρει  αντισυστημικό  και αντιμνημονιακό προφίλ ενώ στην ουσία είναι το δεξί χέρι του συστήματος ,έχει θεσμοθετηθεί και οργανώνει τα επόμενα βήματά του. Κανένας μας δεν εξαιρείται ,αντίθετα είναι υπόθεση που αφορά όλους μας γιατί αργά η γρήγορα θα χρειαστεί να τον αντιμετωπίσουμε είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Όπως διαβαζουμε και στην αφίσα ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και μετα ερχεται για όλους.Εμείς στον χώρο της υγείας λεμε ότι η προληψη είναι χιλιες θεραπείες.Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόληψη σημαίνει η καταδίκη από όλους μας του φασισμου εν τη γεννέση του.Στα σχολεία στους χώρους εργασίας,παντού.Στην ουσία  πρέπει να καταδικαστεί από την ίδια την κοινωνία,και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.
Η συνεχή πληροφόρηση και ο αγώνας διαρκείας είναι πολύ σημαντικό  για αυτόν τον σκοπό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου